Мультимедійні презентації

 

Презентація містить матеріали для унаочнення уроку літературного читання в 2 класі з теми:"Пейзаж у художньому творі. Ознайомлення з життям і творчістю Тараса Шевченка. Ознайомлення з його віршами "Зоре моя вечірняя...", "Сонце заходить, гори чорніють". Порівняння віршів."

 
 

У презентації подані афоризми Т.Г.Шевченка на фоні сучасних учнів.
Музичний супровід - "Мені однаково, чи буду" у виконанні Скрябіна.
У додатках містяться фотографії Т.Г.Шевченка та буклет "Афоризми Тараса Шевченка".

Мета: вчити дітей самоорганізовуватись, узагальнювати результати досліджень, пошуків та працювати в групі; розширити знання дітей про життя і творчість Т.Г.Шевченка, показати яким був Шевченко; удосконалювати вміння самостійно вивчати творчість поета, продовжити ознайомлення учнів з красою, неповторністю, чарівністю Шевченкового слова, значенням творчості Т.Шевченка для українського народу, показати, як шанують його пам’ять, викликати бажання глибше пізнати його життєвий шлях; розвивати зв’язне мовлення, творчі здібності учнів; збагачувати і активізувати словниковий запас учнів; виховувати

 
 

Презентація до 200-річчя Т.Г.Шевченка "Земля,яку сходив Тарас малими босими ногами"

 

Презентація містить матеріали про дитинство Т.Г.Шевченка, авторські вірші,присвячені Кобзареві,фотографії з музеїв у Моринцях,Кирилівці.

Презентація до підсумкового уроку з вивчення творчості Т.Г.Шевченка можна використовувати як на уроці, так і для проведення поурочного заходу.